De tijd der benauwdheid is erger dan iemand kan begrijpen.

De tijd van angst en wanhoop die voor ons ligt, vraagt om een geloof dat vermoeidheid, wachten en honger kan doorstaan – een geloof wat niet wankelt, ook al wordt het nog zo op de proef gesteld…

In die tijd zal Michaël opstaan, de grote vorst, hij die uw volksgenoten bijstaat.
Het zal een benauwde tijd zijn, zoals er niet geweest is sinds er een volk is geweest tot op die tijd.

Daniël 12:1

De “Tijd der benauwdheid, zoals er niet geweest is” zal spoedig over ons komen. Dan hebben we een geloofservaring nodig, die we nu nog niet hebben. Veel mensen zijn te traag om dat te bereiken. Vaak is het lijden dat we vrezen groter dan we te dragen krijgen. Maar dat geldt niet voor de crisis die ons te wachten staat. Zelfs de meest levendige verbeelding kan zich geen voorstelling maken van de omvang van het oordeel.

Als Jezus het heilige der heilige verlaat, wordt Zijn Geest, die regeerders en mensen in toom heeft gehouden, teruggetrokken. Ze worden aan de heerschappij van boze engelen overgelaten. Dan worden onder leiding van satan plannen en wetten gemaakt. Als die dagen niet ingekort zouden worden, zou geen vlees behouden worden.

“En als die dagen niet ingekort werden, zou er geen vlees behouden worden; maar ter wille van de uitverkorenen zullen die dagen ingekort worden.”

Mattheüs 24:22