Zijn werk om de geest van de mens af te leiden

Satan is helemaal binnen gekomen en heeft zichzelf tussen God en de mens geplaatst. Het is zijn werk om de geest van de mens af te leiden. En hij werpt zijn duistere schaduw dwars over ons levenspad, zodat we het onderscheid niet kunnen zien tussen God en de morele duisternis, het verderf en het massale onrecht wat in de wereld is. Wat kunnen we hieraan doen? Zullen we de duisternis laten blijven? Nee!

Er is hier een macht voor ons, die het licht van de hemel in onze donkere wereld zal brengen. Christus is in de hemel geweest. Hij zal het licht van de hemel brengen, de duisternis verdrijven, en het zonlicht van Zijn heerlijkheid binnenlaten. Dan zien we, midden in de verdorvenheid, in het vuil en in de onreinheid het licht van de hemel.

Wij moeten het tegenover de onreinheid, die in het menselijk geslacht is gekomen, niet opgeven. Wij moeten ons geestesoog daar niet steeds naar laten staren. Wij moeten er niet naar kijken… Wat moeten we dan doen?

“Zie, hoe groot is de liefde die de Vader aan ons gegeven heeft.”

1 Johannes 3:1