Onszelf aan Jezus toevertrouwen geeft vrede

Onze hele toekomst berust op ons individuele handelen om ons hart te openen en de Vredevorst te ontvangen. Onze geest kan stilte en rust vinden in en door het onszelf toevertrouwen aan Christus, in wie doelmatigheid van kracht is. Wanneer wij die vrede, die troost, die hoop hebben verworven die Hij aan uw ziel aanbied, dan zal uw hart zich in God onze Heiland verheugen voor de grote en wonderlijke hoop, die u persoonlijk wordt aangeboden; u die de grote Gave herkent. Dan zult u zó dankbaar zijn, dat u God zult prijzen voor de grote liefde en genade die u verleend is.

Zie hier uw Helper, Jezus Christus. Verwelkom Hem, en nodig de Genadevolle uit om aanwezig te zijn. Uw geest kan dag na dag vernieuwd worden. En het is uw voorrecht om vrede en rust te mogen aannemen, om boven zorgen uit te stijgen en om God te prijzen voor uw zegeningen. Richt geen barrières op van verwerpelijke dingen, om Jezus van uw ziel weg te houden. Verander uw stem. Klaag niet. Breng dankbaarheid tot uitdrukking voor de grote liefde van Christus, die u is betoond en die u nog steeds wordt betoond.

‘Richt geen barrières op van verwerpelijke dingen’

Nadenken over Christus stimuleert

Als wij onze geest meer over Christus en over de wereld van de hemel zouden laten nadenken, zouden we een krachtige stimulans en steun krijgen om de veldslagen van de Heer te kunnen leveren. Trots en liefde voor de wereld zullen hun macht verliezen, wanneer wij de heerlijkheden van dat betere land overdenken, dat spoedig ons thuis zal zijn. Naast de lieflijkheid van Christus zal al het aantrekkelijke van de aarde weinig waard lijken.