Christus heeft de kracht om te versterken en te herstellen

En terwijl Christus de hemel opent voor de mens, opent het leven wat Hij geeft het hart van de mens voor de hemel. Zonde sluit ons niet alleen af voor God. Zonde vernietigt in de ziel van de mens zowel het verlangen als het vermogen om Hem te kennen. Christus’ opdracht is om al dit werk van het kwaad ongedaan te maken. De vermogens van onze ziel, die door de zonde verlamd zijn; onze verduisterde geest; onze verwrongen wil: Hij heeft de kracht om die te versterken en te herstellen. Hij opent voor ons de rijkdommen van het heelal. En Hij schenkt ons de kracht, om deze schatten te kunnen onderscheiden en ons die toe te eigenen.

 

Óf God, óf satan heeft de controle

Satan neemt de controle over van elke geest, die niet beslist onder de controle van de Geest van God te staan.